Biografie

Biografie

Door haar muziek met eerlijke teksten en een akoestische sound, raakt Renee (29) haar publiek en voert hen mee naar een andere plek. Haar liedjes gaan over de dagelijkse dingen in het leven, de liefde, onzekerheden, gemis en innerlijke strijd. Door deze dagelijkse onderwerpen waarin mensen zich herkennen, weet Renee hen te raken. Haar inspiratoren in de muziek lopen uiteen van Lucie Silvas tot Meau.

Van jongs af aan speelt Renee gitaar en zingt ze haar eigen geschreven muziek naast een breed scala aan covers. Renee is opgegroeid in Twente & opgegroeid in een muzikaal gezin, waardoor haar passie voor muziek is aangewakkerd. Al tijdens de middelbare school trad ze op en bracht ze haar eigen nummers op lokale talentenjachten. In de jaren daarna was ze ook te vinden op kleine en grote gelegenheden zoals ceremonies, huiskamerconcerten, carnavals gala’s en festivals. Naast online content is Renee ook regelmatig te vinden op de lokale en nationale televisie.

Haar passie voor muziek is sinds 2018 nog meer naar buiten gekomen, nadat ze zich volledig heeft gestort op haar muziek. Sinds 2020 heeft Renee een YouTube pagina waarin zij naast haar eigen muziek voornamelijk covers vertolkt van onder andere Adele en Billie Eilish. Opvallend hierin zijn de mooie clips die worden gemaakt door GJ Studios. Sinds 2021 schrijft en speelt ze haar eigen nummers op RTV OOST tijdens de uitzending “Oost Vandaag”. Hierin maakt ze een uitstapje naar de Twentse taal. Het dialect is regionaal een verbindende factor. In februari 2022 is Renee te zien geweest in het RTL 4 programma “I can See Your Voice”. Ook werd ze gedraaid op Q-MUSIC in de show van Mattie en Marieke. Een mooie stap voor haar toekomst in de muziek!