Educatie

Poppenvoorstellingen binnen het onderwijs

 Renee geeft met haar collega Ragna Wetzels poppenvoorstellingen binnen het onderwijs en kinderdagverblijven. 

“Schildpad wil meer”

Schildpad wil meer is een avontuurlijke muziektheatervoorstelling die zich in de zee afspeelt vanaf 4 jaar. 

Schildpad leeft in de zee en voelt altijd een leegte in zichzelf. Schildpad is altijd opzoek naar spullen, grote en kleine dingen, het maakt hem niet zoveel uit. Tot hij op een dag een klein, maar brutaal visje tegenkomt. Ook andere zeedieren leren hem wijze lessen. Wie durft tegen hem in de gaan, want alle spullen die hij opduikt in de zee heeft hij toch helemaal niet nodig? Waar wordt hij wel blij en gelukkig van?

Een verhaal over in de knoop zitten, voelen waar je gelukkig en blij van wordt en dat gaat over vriendschap.

Geïnspireerd door het verhaal: de walvis wilde meer door Rachel Bright. Op unieke wijze, met handpoppen wordt het gespeeld door Ragna Wetzels en Renee Schepers.

“Paniek op de boerderij”

Paniek op de boerderij is een avontuurlijke dans, muziek- en theatervoorstelling vanaf 4 jaar.. In deze interactieve, muzikale poppenvoorstelling volgen we het verhaal van Haan en Ezel op de boerderij.

Ezel is nieuw op de boerderij. Ezel vindt alles erg spannend en is ook bang voor mensen. Dat is niet zo handig als je op een boerderij woont. Haan woont al heel lang op de boerderij. Haan houdt van grapjes, zingen en is erg perfectionistisch. Dat is niet zo handig voor een Haan. Haan en Ezel worden vrienden en leren elkaar veel over de boerderij. Ook gaan ze meedoen aan een ‘bijzondere appel’ wedstrijd. Zou dat wel goed gaan? Misschien kunnen alle kinderen helpen! Zodat Ezel niet meer zo bang is, Haan niet zo perfectionistisch en dat iedereen beseft dat meedoen belangrijker is dan winnen?

Review van een leerkracht naar aanleiding van de voorstelling ‘Paniek op de boerderij’
De kinderen hebben genoten van de voorstelling, ze waren betrokken door de manier van aanbieden. Veel ruimte voor interactie, maar ook sturend zodat Ragna en Renée zelf de leiding konden behouden. De tijdsspanne was ook prima.”